Månsarps IBK B

Referat: Värnamo IK B - Månsarps IBK B

Sista för säsongen spelades borta mot Värnamo IK B.
Laget avslutar med att ta en poäng.
Vi får några återbud innan match, och spelade med 2 backpar och 3 kedjor framåt större delen av matchen

Första perioden, så kommer hemmalaget ut ganska starkt, men vi äter oss in i matchen.
Har flera lägen, precis som hemmalaget.
Men det dröjer till 15:07 innan vi tar ledningen, "Rico" hade ställt in siktet idag, och skjuter in 0-1 efter pass från Albin.
Tycker också att vi har bra koll på händelserna. Men ett moment av slarv i egen zon, gör att hemmalaget kan kvittera, snöpligt och tiden var då 19:12

Andra perioden är våran bästa skulle jag säga. Synd bara att vi inte får mer utdelning på våra chanser. Men Anders Sjöman gör 1-2 till vår fördel, efter fin pass från Filip. Måste säga att jag är imponerad över hur Anders till synes enkelt får en sådan pangträff på bollen.
Vi gör också 1-3 efter 19:12, skott av Adam Larsson, Johannes Laago slår in returen. Känns väldigt skönt. Tycker vi blir bestulna på en straff i något moment innanmålet.
Tyvärr hemmareducering sedan, återigen sent i perioden. 19:44. Deras nr 10 skjuter bollen, så den tar på en av våra killars fötter och in i mål, Adrian ställd, utan chans att agera.
Paus 2-3

I tredje förväntar vi oss en anstormning. Men det är vi själva som går upp och gör 2-4, genom "evigt unge" Simon Ljungblad.
Tycker att vi har kontroll sedan i några minuter. Men hemmalaget kommer igen. De gör både 3-4 och 4-4. Och tiden är nu 10:15.
Sedan gör de 5-4 efter 14:54. Vi tar timeout sedan i matchminut 18. Och bara 30-45 sekunder senare. Så får vi straff, sedan Adam blivit hindrad i ett friläge.
Vem tar straffen ? Jo jag utser Albin.
Och han gör oss inte besvikna, väldigt fint drar han målvakten, och lägger upp den i nättaket.
Tid 18:12

18:49 får vi utvisning för slag. Och nu trycker Värnamo på. Men vid ett spelavbrott väljer de att ta timeout. Tror tiden är 19:32. Och efter detta känns det faktiskt lungt. Vi är nära att stöta dit segermålet genom Anders, som vi satt in efter deras
timeout. Men han får inte riktigt träff på bollen.
Oavgjort slutar matchen. Kanske bittert och tappa ledning. Men vi har å andra sidan lärt oss att komma tillbaka.
Vill ge extra plus till Adrian, som idag fick förtroendet och stå hela matchen, och det klarade han med bravur.
Även våra 2 backpar tycker jag höll hög nivå.